A SARS-COV-2 delta-változata: Mit tudunk róla?

A SARS-COV-2 delta-változata: Mit tudunk róla?

A Delta nevű SARS-COV-2 vírus változata továbbra is gyorsan terjed a világ számos részén. Mit tudunk eddig erről a változatról?

Az összes adat és statisztika a közzététel idején a nyilvánosan elérhető adatokon alapul. Néhány információ elavult lehet. Látogasson el a Coronavírus csomópontunkra a legfrissebb információkért a Covid-19 járványról.

A SARS-COV-2 delta-változatát-tudományosan B.1.617.2 vonalnak nevezik-először a tudósok 2020 decemberében azonosították Indiában.

2021 áprilisában a Delta változat lett a leggyakrabban elterjedt változat, amely új Covid-19 eseteket okozott Indiában. Azóta 80 országban jelentettek erről a változatról, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

A közelmúltban aggodalmak merültek fel-különösen az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban-, hogy a Delta változat újabb Covid-19 hullámot eredményezhet, ezáltal visszaállítva a nemzeti és nemzetközi erőfeszítéseket a pandémiás korlátozások megkönnyítése érdekében.

A közegészségügyi Anglia (PHE) legfrissebb jelentése szerint a Delta változat az Egyesült Királyságban domináns változatává válhat, „a szekvenált esetek 74% -ával [a SARS-COV-2 fertőzés] és A szekvenált és genotípusos esetek 96% -át ”ez a változat okozta.

További tanácsok a Covid-19 megelőzésével és kezeléssel kapcsolatban látogasson el a Coronavírus Hubba.

Az Egyesült Államokban a Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) adatai az új COVID-19 esetek arányát a Delta variánsnak tulajdonították 2,7%-ra. Ez a legutóbbi genomi megfigyelési adatok, amelyek a 2021. május 22 -én végződő 2 héten keresztül tartoznak. Az új COVID-19 esetek a Delta változatnak köszönhetők.

Dr. Anthony S. Fauci, a Nemzeti Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója, állítólag figyelmeztette, hogy „a Delta változatának bármely országának aggódnia kell, hogy a fertőzések növekedése lesz, különösen különösen Ha az adott országnak nincs jelentős aránya az embereik oltását. ”

„Láttuk, hogy amikor a Delta Variant elterjed a nem oltott emberek között, akkor nagyon-nagyon gyorsan domináns lehet”-tette hozzá.

A cikk kiemeli:

Mennyire fertőző a Delta változat?

Az Egyesült Királyság adatai alapján a Delta változat körülbelül 60% -kal transzmissziósabb, mint az alfa -változat, amelyet korábban B.1.1.7 -nek hívtak. Az alfa viszont átvihetőbb, mint az országban korábban domináns törzs.

Wendy Barclay professzor, a virológia professzora és az Egyesült Királyság Imperial College fertőző betegségi osztályának vezetője elmagyarázta, hogy ez a változat transzmissziósbb, mint az előzőek, a Spike -protein néhány kulcsfontosságú mutációja miatt , amely lehetővé teszi a vírus számára az egészséges sejtek behatolását és megfertőzését.

„A Delta változatnak két fontos mutációja van a tüskefehérjében vagy a mutációkészletekben” – jegyezte meg. “Az egyik a Furin hasítás helyén található, amely szerintünk nagyon fontos a vírus fitneszéhez a légutakban.”

“A Wuhanban kialakult vírus szuboptimális volt ebben a tekintetben, tehát terjedt, de talán nem olyan jól, mint amilyen. Az alfa -változat egy lépést tett egy bizonyos mutációval való javítás felé, és a Delta -változat erre épült, és most egy második lépést tett, egy nagyobb lépést, hogy javítsa ezt a funkciót ” – mondta Barclay professzor.

Különböznek -e a fertőzés tünetei?

Az Egyesült Királyság tudósai által gyűjtött adatok azt is jelzik, hogy a SARS-COV-2 delta-változatával a fertőzés elsődleges tünetei eltérnek a korábbi variánsokkal való fertőzés esetén tapasztaltokhoz képest.

Így a Zoe Covid tünetvizsgálatból származó adatok – amelyek tudományos elemzését a London King’s College szakértői végzik – arra utalnak, hogy a Delta változat fertőzésének fő tünetei a fejfájás, a torokfájás és a kifutófájás a orr.

Ez a COVID-19 tünetekről szóló hivatalos információkhoz való változás-például az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata (NHS) által biztosított-, amely felsorolja a lázot, a folyamatos köhögést, valamint A betegség fő tünetei.

Prof. Tim Spector, a Zoe társalapítója, figyelmezteti, hogy a SARS-COV-2 fertőzések „most másképp cselekszenek, […] inkább rossz hidegnek”, amely kísértheti az embereket a tünetek elutasítására. –

„Lehet, hogy csak rossz hideg vagy valami vicces„ szabad ”érzés, de maradjon otthon, és végezzen tesztet” – sürgeti.

Milyen kockázatokkal járnak a jövőben?

A közelmúltban egy tudóscsoport felszólította a szigorúbb biztonsági intézkedések újbóli bevezetését az Egyesült Királyságban az Egyesült Királyság iskoláiban, hogy megfékezze a Delta változat terjedését.

Tekintettel a Delta megnövekedett transzmissziósságára vonatkozó adatokra, egyes tudósok azt sugallták, hogy ez növelheti a további COVID-19 hullám kockázatát.

A londoni Imperial College-i modellezési előrejelzések azt jelzik, hogy a Delta változat jelentősen növelheti a Covid-19-es kórházi kezelések kockázatát, és az Egyesült Királyság harmadik hullámának lehetősége van, hasonlóan az országban, amelyet a múlt télen tapasztalt ország tapasztalt az országhoz. –

A változat terjedéséről szóló jelentésekről szóló jelentések után a brit kormány már 4 héttel késleltette az országban a járványi korlátozások végét.

Dr. Gottlieb azt is figyelmeztette, hogy az Egyesült Államok további COVID-19 kitöréseket tapasztalhat meg ennek a nagyon transzmissziós változatnak köszönhetően.

“Azt hiszem, az ország olyan részein, ahol kevesebb a vakcinázás, különösen a déli részén, ahol vannak olyan városok, ahol alacsony a vakcinázási arány, fennáll annak a veszélye, hogy kitöréseket láthatsz ezzel az újdonsággal Variáns – javasolta.

Ezért arra ösztönözte az embereket, hogy teljes mértékben oltjanak be a Covid-19 ellen, megjegyezve, hogy az Egyesült Államokban jelenleg felhatalmazott oltások jól tartják a feltörekvő változatot.

„Az mRNS oltás [pfizer-Biontech és Moderna] nagyon hatékonynak tűnik, ennek a oltásnak a két adagja e változat ellen. A vírusvektor vakcinák [Johnson & amp; A Johnson] és az AstraZeneca szintén hatékonynak tűnik, körülbelül 60% -os hatékony. Az mRNS vakcinák körülbelül 88% -ban hatékonyak. Tehát megvannak az eszközök ennek ellenőrzésére és legyőzésére. Csak ezeket az eszközöket kell használnunk ” – kommentálta.

Az új coronavírus és a Covid-19 új fejlesztéseinek élő frissítéseihez kattintson ide.

  • Közegészségügy
  • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
Scroll Up