Η παραλλαγή Delta του SARS-COV-2: Τι γνωρίζουμε γι ‘αυτό;

Η παραλλαγή Delta του SARS-COV-2: Τι γνωρίζουμε γι ‘αυτό;

Η παραλλαγή του ιού SARS-COV-2 που ονομάζεται Delta συνεχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα σε πολλά μέρη του κόσμου. Τι γνωρίζουμε για αυτήν την παραλλαγή μέχρι στιγμής;

Όλα τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται σε διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες. Επισκεφθείτε το κόμβο Coronavirus για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία Covid-19.

Η παραλλαγή Delta του SARS-COV-2-επιστημονικά γνωστή ως B.1.617.2 lineage-αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από επιστήμονες τον Δεκέμβριο του 2020 στην Ινδία.

Τον Απρίλιο του 2021, η παραλλαγή Delta έγινε η πιο συχνά διαδεδομένη παραλλαγή που προκάλεσε νέες περιπτώσεις Covid-19 στην Ινδία. Από τότε, αυτή η παραλλαγή έχει αναφερθεί σε 80 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Πρόσφατα, υπήρξαν ανησυχίες-ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες-ότι η παραλλαγή Delta θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα άλλο κύμα Covid-19, θέτοντας έτσι πίσω τις εθνικές και διεθνείς προσπάθειες για να διευκολύνουν τους πανδημικούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Public Health England (PHE), η παραλλαγή Delta μπορεί να έχει γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, με “74% των περιπτώσεων αλληλουχίας [SARS-COV-2 μόλυνσης] και 96% των περιπτώσεων αλληλουχίας και γονότυπων “που προκαλούνται από αυτή την παραλλαγή.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία του Covid-19, επισκεφθείτε τον κόμβο του κοροναϊού μας.

Στις ΗΠΑ, τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έθεσαν το ποσοστό των νέων περιπτώσεων Covid-19 που αποδίδονται στην παραλλαγή Delta στο 2,7%. Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα δεδομένα γονιδιωματικής παρακολούθησης που χρονολογούνται από τις 2 εβδομάδες που λήγουν στις 22 Μαΐου 2021.

Πιο πρόσφατα, ο πρώην Επίτροπος Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Dr. Scott Gottlieb Οι νέες περιπτώσεις Covid-19 οφείλονται στην παραλλαγή Delta.

Ο Δρ Anthony S. Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Μολυσματικών Ασθενειών, έχει προειδοποιήσει ότι “οποιαδήποτε χώρα που έχει την παραλλαγή του δέλτα πρέπει να ανησυχεί ότι θα υπάρξει αύξηση των λοιμώξεων, ιδιαίτερα Εάν η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων τους εμβολιασμένα. ”

“Έχουμε δει ότι όταν η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται μεταξύ των μη εμβολιασμένων ανθρώπων, μπορεί να γίνει κυρίαρχη πολύ, πολύ γρήγορα”, πρόσθεσε.

ΑΡΧΙΚΗ Highlights:

Πόσο μολυσματική είναι η παραλλαγή δέλτα;

Με βάση τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, η παραλλαγή δέλτα είναι περίπου 60% πιο μεταδιδόμενη από την παραλλαγή alpha, η οποία προηγουμένως ονομάστηκε b.1.1.7. Το Alpha, με τη σειρά του, είναι πιο μεταδοτική από το στέλεχος που είχε προηγουμένως κυρίαρχη στη χώρα.

Ο καθηγητής Wendy Barclay, καθηγητής ιολογίας και επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Imperial College London στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξήγησε ότι αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες εξαιτίας ορισμένων βασικών μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη Spike , που επιτρέπει στον ιό να διεισδύσει και να μολύνει υγιή κύτταρα.

“Η παραλλαγή Delta έχει δύο σημαντικές μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδων ή σε σύνολα μεταλλάξεων”, σημείωσε. “Κάποιος βρίσκεται στο σημείο διάσπασης φουρίνης, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για την ικανότητα του ιού στον αεραγωγό”.

“Ο ιός που εμφανίστηκε στο Wuhan ήταν υποβέλτιστο από την άποψη αυτή, έτσι μεταδίδεται αλλά ίσως όχι τόσο καλά. Η παραλλαγή Alpha έκανε ένα βήμα προς τη βελτίωση αυτού με μια συγκεκριμένη μετάλλαξη και η παραλλαγή Delta έχει χτίσει σε αυτό και έκανε ένα δεύτερο βήμα τώρα, ένα μεγαλύτερο βήμα, προς τη βελτίωση αυτού του χαρακτηριστικού “, δήλωσε ο καθηγητής Barclay.

Είναι διαφορετικά τα συμπτώματα λοίμωξης;

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου υποδεικνύουν επίσης ότι τα πρωταρχικά συμπτώματα της λοίμωξης με την παραλλαγή δέλτα του SARS-COV-2 είναι διαφορετικά σε σύγκριση με εκείνα που βιώνουν τη μόλυνση με προηγούμενες παραλλαγές.

Έτσι, τα δεδομένα από τη μελέτη των συμπτωμάτων της Zoe Covid – της οποίας η επιστημονική ανάλυση διεξάγεται από εμπειρογνώμονες από το King’s College London – υποδηλώνουν ότι τα κύρια συμπτώματα της μόλυνσης με την παραλλαγή Delta είναι πονοκεφάλους, πονόλαιμος και runny μύτη.

Αυτή είναι μια αλλαγή από τις επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα Covid-19-όπως αυτή που παρέχεται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS)-που απαριθμεί πυρετό, συνεχή βήχα και απώλεια οσμής ή γεύσης τα κύρια συμπτώματα της κατάστασης.

Ο καθηγητής Tim Spector, συνιδρυτής της Zoe, προειδοποιεί ότι οι λοιμώξεις SARS-COV-2 “ενεργούν διαφορετικά τώρα, […] περισσότερο σαν ένα κακό κρύο”, που μπορεί να δελεάσει τους ανθρώπους να απορρίψουν τα συμπτώματα .

“Μπορεί να αισθάνεται σαν ένα κακό κρύο ή κάποιο αστείο” εκτός “αίσθημα – αλλά μένετε στο σπίτι και να δοκιμάσετε”, προτρέπει.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που προχωρούν;

Πρόσφατα, μια ομάδα επιστημόνων ζήτησε την επανεισαγωγή αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου για να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα σχετικά με την αυξημένη μεταδιδία της Delta, ορισμένοι επιστήμονες πρότειναν ότι αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός περαιτέρω κύματος COVID-19.

Οι προβολές μοντελοποίησης από το Imperial College London δείχνουν ότι η παραλλαγή του δέλτα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο νοσηλείων με Covid-19, εκθέτοντας το Ηνωμένο Βασίλειο στη δυνατότητα ενός τρίτου κύματος, παρόμοιο με αυτό που έζησε η χώρα τον περασμένο χειμώνα .

Μετά από αναφορές για την εξάπλωση αυτής της παραλλαγής, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη καθυστερήσει το τέλος των πανδημικών περιορισμών στη χώρα κατά 4 εβδομάδες.

Ο Δρ Gottlieb προειδοποίησε επίσης ότι οι Η.Π.Α. θα μπορούσαν να βιώσουν περαιτέρω εστίες Covid-19 λόγω αυτής της εξαιρετικά μεταδιδόμενης παραλλαγής.

“Νομίζω ότι σε μέρη της χώρας όπου έχετε λιγότερους εμβολιασμούς, ιδιαίτερα σε μέρη του Νότου, όπου έχετε κάποιες πόλεις όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά, υπάρχει κίνδυνος να δείτε εστίες με αυτό το νέο παραλλαγή “, πρότεινε.

Για τον λόγο αυτό, ενθάρρυνε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν πλήρως έναντι του COVID-19, σημειώνοντας ότι τα εμβόλια που είναι εξουσιοδοτημένα στις Η.Π.Α. φαίνεται να ισχύουν καλά ενάντια στην αναδυόμενη παραλλαγή.

“Το εμβόλιο mRNA [Pfizer-BionTech και Moderna] φαίνεται να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, δύο δόσεις αυτού του εμβολίου έναντι αυτής της παραλλαγής. Τα εμβόλια του ιικού φορέα από το [Johnson & amp; Johnson] και η AstraZeneca φαίνεται επίσης αποτελεσματική, περίπου 60% αποτελεσματική. Τα εμβόλια mRNA είναι περίπου 88% αποτελεσματικά. Έχουμε λοιπόν τα εργαλεία για να τον ελέγξουμε και να το νικήσουμε. Απλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία “, σχολίασε.

για ζωντανές ενημερώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νέο κορωνιοϊό και το Covid-19, κάντε κλικ εδώ.

  • Δημόσια υγεία
  • μολυσματικές ασθένειες/βακτήρια/ιούς
Scroll Up