Szexuális kényszer: Meghatározás, példák és gyógyulás

Szexuális kényszer: Meghatározás, példák és gyógyulás

A szexuális kényszer az, amikor egy személy nyomást gyakorol, trükkök, fenyeget vagy manipulál valakit a szexre. Ez egyfajta szexuális zaklatás, mert még akkor is, ha valaki azt mondja, hogy „igen”, nem adják szabadon hozzájárulást.

Ez az információ a nők egészségéről szóló irodából származik.

Azok az emberek, akik szexuális kényszerítést tapasztalnak, úgy érzik, hogy nincs lehetősége, mint szexelni. Az elkövető bűntudatot vagy negatív következmények fenyegetését használhatja, hogy megkapja azt, amit akar. Alternatív megoldásként olyan jutalmakat ígérhetnek, amelyek valószínűleg valósak lehetnek.

A szexuális kényszer a meglévő kapcsolatokban valószínűleg megtörténik, de bárki így viselkedhet, különösen, ha a hatalom egyensúlyhiánya van. Noha ez nem jár fizikai erővel, még mindig káros.

Olvassa tovább, hogy megértse, mi a szexuális kényszer, példák erre a viselkedésre, és mikor kell segíteni.

A nem és a nem létezik spektrumokon. Ez a cikk a „férfi”, „nő” vagy mindkettő kifejezéseket fogja használni a születéskor kiosztott szexre. Kattints ide hogy többet megtudj.

Mi a szexuális kényszer?

A szexuális kényszer az, amikor valaki nem fizikai módon nyomja meg az embert, hogy szexeljen velük. Bármilyen kapcsolatban előfordulhat, és bármilyen típusra vonatkozik.

A szex kényszerítő lehet még akkor is, ha valaki azt mondja: „Igen”. A szexuális kényszerítés során az ember szexel, mert úgy érzi, hogy kell vagy kell, nem pedig azért, mert akarják.

A szexuális kényszer jellege jelentősen változhat, a kitartóan kérésektől kezdve, amíg valaki nem ad be erőszak vagy bosszú fenyegetéseit. Mivel bizonyos típusú kényszerítés nem nyilvánvalóan megfélemlíti, egyesek nem veszik észre, hogy megtapasztalják vagy részt vesznek benne.

Miben különbözik a nem-coercivers nemtől?

A nem-coercivers szex megerősítő hozzájárulást foglal magában. Ez azt jelenti, hogy minden szexuális partner kifejezetten és lelkesen megadja verbális hozzájárulását a szexuális tevékenységekhez bármilyen külső nyomás befolyásolása nélkül. Azt is egyetértenek abban, hogy az emberek bármikor, bármilyen okból, negatív következmények nélkül visszavonhatják az egyetértést.

A konszenzusos szex egyéb jellemzői a következők:

 • Kölcsönös tisztelet
 • Az egyenlő teljesítménydinamika
 • Az autonómia, azaz minden partner ingyenes A saját döntéseik meghozatalához
 • Nincs értelme a jogosultságnak, azaz a partnerek nem várnak el a szexet partnerüktől
 • Fizikai és érzelmi biztonság

akaratlan A fizikai válaszok, például az erekció vagy a hüvelyi kenés, nem felelnek meg a hozzájárulásnak. Az igazi beleegyezés nem lehetséges, ha valaki nyomást vagy megfélemlítést érez, hogy „igen” mondjon, vagy egyszerűen nem mondják, hogy „nem”. A szexuális kapcsolat ezekben a helyzetekben a szexuális zaklatás lehet.

A szexuális kényszer példái

Egy személy megpróbálhat szexuálisan kényszeríteni valakit:

 • Zaklatás: Többször megkérdezi valakit a szexről, amikor érdeklődést fejeztek ki. a kényszerítő magatartás, különösen, ha azt akarja, hogy valakit lefedjen, amíg be nem adják. Például hangsúlyozhatják, mennyi ideig tartott azóta, hogy utoljára szexeltek, azt mondják, hogy a személy a szexnek tartozik nekik, vagy hogy ez a kötelezettségük, mint partnerük.
 • Hazugságok: Az ember téves információt használhat, hogy valakivel szexeljen velük. Használhatják az egyetértésről szóló mítoszokat annak érdekében, hogy meggyőzzék valakit, hogy nincs joga nem mondani, hamis ígéreteket tenni, vagy elmondani nekik, hogy követelményeik vagy kényszerítő viselkedésük normális.
 • A kapcsolat fenyegetése: Egy személy azzal fenyegethet, hogy elhagyja a kapcsolatot, ha valaki nem jár bele a szexbe. Alternatív megoldásként játszhatnak partnerük bizonytalanságán, például azzal, hogy unalmasak vagy vonzóak, ha nem mondnak, vagy hogy hűtlenek lesznek.
 • Zsarolás: Ez az, amikor valaki titkos információkat fegyverz egy személyről, hogy szexuálisan kényszerítse őket. Például az elkövető azzal fenyegethet, hogy meztelen fényképeket bocsát ki online, ha valaki nem jár bele a szexbe.
 • Félelem és megfélemlítés: Az ember félelmetes vagy megfélemlítő módon viselkedhet, amikor nem kapják meg az utat, hogy valakit szexre nyomjanak.
 • Teljesítmény -egyensúlyhiány: Az ember felhasználhatja a munkájukból, státusukból vagy vagyonból származó hatalmat, hogy valakit kényszerítsen. Fenyegethetnek azzal, hogy fenyegetnek a munkahelyi veszteséggel, alacsonyabb fokú osztályokkal, elrontott hírnévvel vagy más negatív következményekkel, ha nem értenek egyet. Alternatív megoldásként jutalmakat és lehetőségeket ígérhetnek.
 • Anyagok használata: Az ember arra ösztönözheti valakit, hogy használjon kábítószert vagy alkoholt, hogy megfelelõbbé tegye őket, és ezért könnyebben kényszerítsék a szexet. Ha valaki szexel valakivel, miközben megbukott vagy eszméletlen, akkor ez nemi erőszak.

Ki a leginkább a szexuális kényszer veszélye?

Kevesebb kutatás folyik a szexuális kényszerítésről, mint más típusú nem -konszenzusos szex, de ami létezik, azt sugallja, hogy ez gyakori, és valószínűbb, hogy néhány embert érint, mint mások.

Például a spanyol serdülők 2018. évi tanulmánya azt találta, hogy bár a férfiak és a nők arról számoltak be, hogy kényszerítő áldozatok voltak, a férfiak nagyobb valószínűséggel foglalkoznak kényszerítő viselkedésbe. A kutatók azt találták, hogy bizonyos attitűdök korrelálnak a kényszerítő viselkedés nagyobb kockázatával, ideértve:

 • Az a hit, hogy a szexuálisan kényszerítő viselkedés normális
 • A hatalom és az ellenőrzés vágya Az ellenséges szexizmus, amely elősegíti azt az elképzelést, hogy a férfiaknak dominanciának kell lenniük a nők felett

Egy másik 2018 -as tanulmány megjegyzi a kapcsolatot a szexuális kényszer és a szexizmus között, különösen a heteroszexuális kapcsolatokban, ahol a hagyományos a hagyományos A nemi szerepek befolyásolhatják a teljesítménydinamikát.

Tudjon meg többet a nemek közötti egyenlőtlenségről és arról, hogy ez hogyan befolyásolja a mentális egészséget.

A szexuális kényszer -visszaélés?

Ha ez egy minta része, a szexuális kényszer visszaélés. A családon belüli erőszak támogató szervezete szerint a kapcsolatokkal összefüggésben a „visszaélés” kifejezés leírja a viselkedési mintát, amelyet az ember használ valaki más feletti ellenőrzés vagy hatalom megszerzésére.

Néha a kényszerítő szex csak egyszer történik meg. Ez egy félreértésből, vagy valaki, aki hisz a mítoszokban arról, hogy mi a normális a szexuális kapcsolatokban. Ha azonban valaki nem érdekli, hogy a viselkedés káros vagy továbbra is ezt teszi, függetlenül attól, hogy ez egy visszaélésszerű kapcsolatot jelez.

Egy személy más típusú visszaélések mellett, például kényszerítő ellenőrzés mellett használhat szexuális kényszert. Ez magában foglalja partnerük életének sok aspektusának ellenőrzését, például:

 • Mit viselnek
 • Hová mennek
 • Kivel szocializálódnak

Megbontó vagy sértő megjegyzések, megaláztatás és gázfényvilágítás is elhasználhatja valaki önértékelését.

Tudjon meg többet az érzelmi visszaélés jeleiről és hatásáról.

A szexuális kényszer illegális?

Bár a kényszerítő szex egyfajta visszaélés, jogi státusza változik.

Az Egyesült Államokban a kényszerítő szex szexuális zaklatás lehet, ha az elkövető:

 • Tudja, hogy a személy sértőnek találja a cselekedetet
 • A személy visszaélése, zaklatása, megalázó vagy megalázó célja
 • Tudja, hogy az egyénnek egészségügyi állapota van
 • Megkapta az egyén ítéletét azáltal, hogy anyagokat ad nekik, hogy mérsékelték őket
 • Hatóságú helyzetben van, és szexuális helyzetben van a őrizetben lévő személyekkel, például a börtönben vagy a kórházban

Az érintett emberek életkora szintén fontos tényező. A szexuális kapcsolat illegális, ha magában foglalja:

 • Valaki 21 év alatti személyt és gyámját
 • Valaki 16 évesnél fiatalabb személy és 4 vagy több évvel idősebb személy mint nekik
 • A 10 éves kor alatti személyek

Az egyes állami törvények további körülményeket adhatnak, amelyek között a kényszerítő szex illegálissá válik. Az iskolák, a munkahelyek és más intézmények inkább szexuális zaklatásnak, mint támadásnak minősíthetik, és saját szabályokkal rendelkezhetnek annak kezelésére.

A szexuális kényszerből való felépülés

A szexuális kényszerítésből való felépülés azzal a felismeréssel kezdődhet, hogy a korábbi szexuális tapasztalatok nem voltak egészségesek, vagy hogy a jelenlegi kapcsolat a kényszerítő elemeket foglalja magában. Az emberek számára nehéz lehet megbirkózni. Intenzív érzelmeket hozhat, mint például a szomorúság, a harag vagy a bűntudat.

Fontos azonban emlékezni, hogy még akkor is, ha valaki „igen” -et mondott a szex kényszerítésére, nem az ő hibájuk.

A történt feldolgozásához az ember megfontolhatja:

 • Megbízható, megbízható barátja
 • Ingyenes, bizalmas segélyvonalakkal beszélve tanácsot. , mint például Rainn
 • Beszélgetés egy olyan terapeutával, aki a kényszerítő szexre vagy a szexuális zaklatás helyreállítására szakosodott
 • Csatlakozzon egy online vagy személyes támogató csoporthoz
 • Többet megtudni arról, hogy többet megtudjon igenlő beleegyezés

Azoknak az embereknek, akik jelenleg olyan kapcsolatban vannak, ahol kényszerítés történt, érdemes megfontolni:

 • A szexről szóló idő állításához. és hozzájárulást egy biztonságos térben
 • A határok meghatározása körül, mi van és nem rendben
 • Megvitatja annak következményeit, hogy mi történik, amikor valaki átlépi ezeket a határokat
 • Segítségkeresés és A kapcsolati tanácsadó közvetítése

Az embernek csak akkor kell ezt tennie, ha a kényszer nem része a visszaélés szélesebb mintájának. Ha igen, akkor nem próbálhatják meg kezelni vagy megváltoztatni az elkövető viselkedését.

A családon belüli visszaélés idővel eszkalálódhat és végzetes lehet. A legbiztonságosabb dolog, amit az ember megtehet ebben a helyzetben, az, hogy biztonságban maradjon és segítséget kérjen.

mikor kell segítséget kérni

Ha valaki olyan dolgot tapasztalt, amelyet szexuális zaklatásnak tartanak, számos lehetőség van a segítségnyújtáshoz. A nemrégiben bekövetkezett támadások esetén az embernek figyelembe kell vennie:

 • A 911 -es telefonszám vagy az ország sürgősségi száma, hogy bejelentse a rendõrségnek
 • Kórház, nemi erőszak központja, vagy pedig meglátogatja a nemi erőszakot, vagy Orvosi Hivatal orvosi ellátáshoz
 • Segítségkeresési barátok vagy családtagok kérése

A legutóbbi támadások miatt egy személy továbbra is jelentést nyújthat a rendõrségnek, vagy orvoshoz kaphat. Vigyázzon a terhesség vagy a szexuális úton terjedő fertőzések megelőzésére. A legjobb, ha ezt a lehető leghamarabb megteszi.

Ha egy személy nem biztos abban, hogy szexuális kényszert, támadást vagy visszaélést tapasztaltak -e, akkor előfordulhat, hogy beszélnek egy segélyvonalakkal, támogató munkavállalóval vagy ügyvédekkel, akik ezen a területen szakosodtak. Különösen fontos ezt megtenni, ha:

 • A partner nem biztonságosnak érzi magát. akkor történik, ha megpróbáltak elmenni
 • A partner fenyegetett vagy erőszakot hajtott végre egy személy, gyermekeik vagy háziállatokkal szemben

Ha Ön vagy valaki, akit ismersz, azonnali van A családon belüli erőszak veszélye, hívja a 911 -et, vagy más módon kérjen sürgősségi segítséget. Bárki, akinek tanácsot vagy támogatást igényel, kapcsolatba léphet a Nemzeti Családon belüli erőszak forródrótjával 24 órán keresztül:

 • Telefon, a 800-799-7233 telefonszámon
 • Élő csevegés, a thhotline.org címen
 • Szöveg, a Loveis 22522-re küldésével

Sok más erőforrás áll rendelkezésre, beleértve a segélyvonalakat, a személyes támogatást és az ideiglenes lakhatást. Az emberek megtalálhatják a demográfia szerint osztályozott helyi erőforrásokat és másokat, mint például a kifejezetten a színes emberek támogatása:

 • A nők egészségéről szóló iroda
 • A családon belüli erőszak elleni nemzeti koalíció

Összegzés

A szexuális kényszer az, amikor valaki nyomást gyakorol vagy fenyeget, hogy valaki szexeljen velük. Az a személy kitartóan revitaprost amazon Ezt nézd meg kérheti a szexet, hogy viseljen valakit, bűntudatot vagy kötelességet kérjen, hogy megszerezze azt, amit akar, vagy becsapjon valakit azzal, hogy alkoholos vagy hazudik. A szélsőségesebb taktikák között szerepel az erőszak és a zsarolás fenyegetései.

A szexuális kényszer a visszaélés mintájának részét képezheti. Ahhoz, hogy a szex egészséges legyen, minden partnernek meg kell értenie az egyetértést, egyértelműen kommunikálnia és tiszteletben tartani a határokat. Ha bármelyik partner többször átlép a határokon, akkor bántalmazó viselkedést folytatnak.

Azok az emberek, akik úgy vélik, hogy kényszerítő szexet tapasztaltak meg, bizalmas támogatási szolgáltatással tudnak beszélni.

 • Mentális egészség
 • Pszichológia/pszichiátria
 • Szexuális egészség/STDS
 • Egészségügyi méltányosság

Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents

Scroll Up